Rita Shely

La música com a vibració

Des de ben petita meva relació amb la música ha estat propera. Quan vaig arribar a Mallorca vaig descobrir molts sons nous, cançons i estils gràcies al meu nou pare, que era músic. Vaig anar a incomptables concerts, als que ho donava tot durant una estona i després em quedava adormida a una cadira de plàstic.

Una mica més envant, record la aparició del meu primer mp3. Una coseta quadrada molt petita, d’un color morat/fúcsia, que empleava cada nit abans d’anar a dormir. M’en record de com em posava sobretot la cançó “Agost” dels Pets, i “Per què no véns?”, eren les meves preferides. També escoltava molt la de “Corren” dels Gossos, o la de “Com m’agrades” dels Whyskin’s. I per suposat em sabia de memòria la de Tramuntana dels Anegats, i totes les cançons del grup del meu pare; els Ocults.

Quan vaig crèixer una mica més vaig començar a escoltar tot tipus de música, de la més comercial a la més alternativa, i sempre m’han acompanyat des de llavors una ample varietat d’estils. A batxillerat en concret, vaig centrar-me en una música més rock-indie, que vaig descobrir gràcies a amistats properes. Però me’n he adonat que, en general, la música és una vibració, un estat de consciència, i que el tipus de música que escolten les persones parla d’alguna forma de com es relacionen amb la vida.

No només la lletra de les cançons transmet coses, sinó també el to, si els sons són secs o suaus, si destaca la melodia o més el ritme, la velocitat de la peça, la seva intenció, etc. També diu molt de les persones en quines ocasions es posen música les persones; si en moments concrets de meditació per gaudir-la, si constantment com un to de fons, si de manera compulsiva com una droga per fogir del silenci (jo vaig tenir una temporada així a la preadolescència.

Hi ha moltes maneres d’escoltar música, de llegir els llibres, de consumir el món que ens envolta, i tot parla de la nostra vibració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Translation


Arxius

Categories