Uncategorized

Arrelant de nou desde Moscow

Fa molt que no escric i avui vull inaugurar una nova etapa dintre d’aquest bloc, una etapa més sincera i personal.

M’encanta escriure en el pla literari i no ho deixaré de fer, però abans de res el meu objectiu és la satisfacció, i per mi és un repte sentir-me satisfeta amb mi mateixa quan escric. Per això, apart de no revisar el que escric, intent trobar el sentit de les paraules, confiant en que, satisfeta jo, donaré més plaer al món.

Vet aquí, com fa tres anys, em trob a Rússia. Aquest viatge ja està arribant al seu final i no puc fer altre cosa que estar molt agraïda, en ell he vist l’hivern rus una mica més aprop, i no m’ha paregut gens terrible, sinó que la natura m’ha regalat el riu congelat, la neu fina d’Astrakhan, la neu gruixada de Moscow, cafeteries molt guapes i la família per fi.

A Mallorca sent com m’abraçen fort, tant els arbres com els amics i els familiars d’allà, però ara not que em faltava tornar i sentir un recolzament de les meves arrels, tornar a arrelar-me, és una bona metàfora.

Crec que tots necessitam el terra, reconèixer que al darrere sempre hi tenim molta gent, que no estem sols i, sobretot, que no fa falta sentir-nos solitaris.

Aquí la gent… podriem dir que no pensa d’una forma tan occidental. Es conserven més els rols home i dona tradicionals, no es parla tant obertament ni de sexualitat ni de política i hi ha molts tabús, però tot i així dic també que em sent molt arrelada a n’aquesta terra i no jutj als seus habitants, que, referent als citats temes, simplement encara no estàn oberts a possibilitats diferents, com nosaltres d’altres bandes desde occident, que també tenim molt per aprendre.

Com a persona que viu entre dos països de bàndols diferents, puc dir que sent profundament l’unió, que tots som el mateix i que això és l’amor, que no hi ha bàndols, i, dintre meu; el món no té països, ni fronteres, només ganes de compartir tot el que sabem i sentim, uns amb els altres.

Riu a Krasniyar
Te Da Hun Paó (Olong)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*